Rätt sätt att smälta choklad

Smält chokladen i en kastrull med dubbel botten eller i ett vattenbad.

Instruktioner

För att smälta chokladen eller couvertyren hackas den i små bitar och smälts i en kastrull vid temperaturer mellan 40°C och 45°C. Högsta temperaturen för mörk choklad är cirka 60°C och för vit choklad cirka 50°C (mjölkchoklad ligger ungefär däremellan). Direkt kontakt mellan choklad och värmekälla bör undvikas, eftersom chokladen annars ”bränner” mycket lätt.

Tips: använd ett vattenbad

Idealiskt används ett vattenbad eller ett kärl uppvärmt med varm luft för uppvärmning. När du smälter i vattenbadet, se till att vattnet inte kokar. Detta minskar risken för att värma upp choklad för högt. Choklad kan också kylas snabbare i vattenbadet.

När du använder ett vattenbad, se till att choklad inte kommer i kontakt med fukt.


Hjälp! Min choklad är hård som sten!

Vit och mjölkchoklad som har blivit för varm blir hård som sten. Ytterligare uppvärmning förändrar inte detta. Couvertyren kan då inte längre användas för formar eller för att täckas med. Couverturen kan fortfarande användas för fyllningar eller för bakning.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *