Himmelskt god chokladsås på choklad från Valrhona. Perfekt på glassen! Toppa gärna med några rostade hasselnötter eller romrussin för lite vuxen smak!
- Ingredienser
- 50g socker
- 220g Valrhona MANJARI 64%
- 125ml vatten
- 4g Agavesirap
- 175g grädde
- 1 vaniljstång
- Blanda socker, vatten, agavesirap och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången i hälften och lägg undan en halva.
- Skrapa frön från den andra halvan och placera både frön och skida i kastrullen.
- Koka upp.
- Smält chokladen i en mikrovågsungssäker skål i steg om 30 sekunder tills den har smält.
- Ta bort vaniljskidan och kasta den.
- Häll långsamt den heta blandningen över smälta chokladen försiktigt i flera omgångar, rör om noga mellan varje omgång.
- När allt är blandat, avsluta med att mixa ordentligt med en mixerstav.
- Kyl något innan du använder eller förvara kallt tills det är klart att servera.
- Värm såsen försiktigt från kallt i mikrovågsugn vid servering.