Chokladsås

Himmelskt god chokladsås på choklad från Valrhona. Perfekt på glassen! Toppa gärna med några rostade hasselnötter eller romrussin för lite vuxen smak!

  • Ingredienser

  • Blanda socker, vatten, agavesirap och grädde i en kastrull. Dela vaniljstången i hälften och lägg undan en halva.
  • Skrapa frön från den andra halvan och placera både frön och skida i kastrullen.
  • Koka upp.
  • Smält chokladen i en mikrovågsungssäker skål i steg om 30 sekunder tills den har smält.
  • Ta bort vaniljskidan och kasta den.
  • Häll långsamt den heta blandningen över smälta chokladen försiktigt i flera omgångar, rör om noga mellan varje omgång.
  • När allt är blandat, avsluta med att mixa ordentligt med en mixerstav.
  • Kyl något innan du använder eller förvara kallt tills det är klart att servera.
  • Värm såsen försiktigt från kallt i mikrovågsugn vid servering.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.