Ett bra men lite mer avancerat recept på vegansk chokladmousse med kokosgrädde. Att få till den vispade kokosgrädden är lite trixigt och resultatet kan varierar rätt mycket beroende på vilket märke av kokosgrädde som används.
- Ingredienser
- 135g Havredryck
- 5g Majsstärkelse
- 10g socker
- 245g Valrhona Amatika Vegansk Choklad 46%
- 200g Kokosgrädde
- Blanda majsstärkelse och socker tillsammans.
- Värm havredrycken (Obs: Använd helst en havredryck med 14% havre.) och tillsätt majsstärkelsen och sockret.
- Koka till 95 ° C.
- Sila, mixa sedan med en mixerstav. Blanda sedan försiktigt den silade såsen med smält Amatika.
- Vispa kokosgrädden med en ballongvisp eller elvisp.
- Mixa chokladsåsen och tillsätt den vispade kokoskrämen när den har nått 32-35 ° C (90-95 ° F).