Läskande god glass i vårsolen! Mint-Stracciatella med Caraïbechoklad.

Inspirerad av boken ”Desserter ” av Dessertinspiratören Emma Brink-Rask i Journal Chocolat nr 1-2 2021

Recept ca 7,5 dl volym

  • 90 gr strösocker
  • 15 gr majsstärkelse
  • 1 nypa havssalt
  • 1 tsk pepparmintarom
  • 300 gr mjölk
  • 300 gr vispgrädde
  • ev. finhackad färsk mynta
  • 100 gr Valrhona Caraïbe choklad

Rör samman socker, stärkelse och salt i en kastrull häll i mjölken, grädden och aromen. Koka försiktigt upp under omrörning till en kräm. Låt stå 6 – tim i kyl eller över natten för att bli kall och svälla. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna något. Häll glassmeten i glassmaskin och starta den. Häll den ljumma chokladen i en strut, klipp en fin öppning och spruta ner i en fin stråle på glassen medan den börjar tjockna i maskinen. Går att göra utan maskin, det blir inte samma resultat, men blir mycket god ändå.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *