Ingredienser
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl äppelmos
0,5 dl mandelpasta (Praliné Valencia Mandel 70%)
0,5 dl lönnsirap
1 krm vaniljextrakt (Tahiti Vaniljextrakt)
1 krm salt
50 g Valrhona Andoa noir 70%
- Börja med äppelmoset.
- Skala äpplena, hacka dem fint och se till att skrutten och kärnor tas bort.
- Lägg de hackade äppelbitarna i en kastrull och koka på lagom värme tills mjuka.
- Mixa till mos med stavmixer. Koka moset under omrörning ett par minuter till.
- Lägg äppelmoset i mixer tillsammans med kokosmjöl, mandelpasta, lönnsirap, vaniljextrakt och salt.
- Mixa till en jämn deg som lätt går att klämma ihop till en boll.
- Hacka chokladen i små bitar och rör in i kakdegen. 4. Platta ut degen på ett bakplåtspapper.
- Den ska bli cirka 3 mm tjock.
- Ställ in i kylskåp i 1 timme för att sätta sig.
- Skär sedan i små rutor, cirka 5 mm breda, och stoppa in dem i frysen en stund.
Ät som dom är eller använd som fyllning till glass, som topping på glass!