Smarrig kakdeg för att ätas med t.ex glass

Ingredienser
1,5 dl kokosmjöl
0,5 dl äppelmos
0,5 dl mandelpasta (Praliné Valencia Mandel 70%)
0,5 dl lönnsirap
1 krm vaniljextrakt (Tahiti Vaniljextrakt)
1 krm salt
50 g Valrhona Andoa noir 70%

  • Börja med äppelmoset.
  • Skala äpplena, hacka dem fint och se till att skrutten och kärnor tas bort.
  • Lägg de hackade äppelbitarna i en kastrull och koka på lagom värme tills mjuka.
  • Mixa till mos med stavmixer. Koka moset under omrörning ett par minuter till.
  • Lägg äppelmoset i mixer tillsammans med kokosmjöl, mandelpasta, lönnsirap, vaniljextrakt och salt.
  • Mixa till en jämn deg som lätt går att klämma ihop till en boll.
  • Hacka chokladen i små bitar och rör in i kakdegen. 4. Platta ut degen på ett bakplåtspapper.
  • Den ska bli cirka 3 mm tjock.
  • Ställ in i kylskåp i 1 timme för att sätta sig.
  • Skär sedan i små rutor, cirka 5 mm breda, och stoppa in dem i frysen en stund.

Ät som dom är eller använd som fyllning till glass, som topping på glass!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.