Vegansk Stracciatellaglass med mynta

Vegansk Stracciatellaglass

En Italiensk typ av glass med chokladnibs som är en klassiker och populär världen över. Här har jag gjort en helt vegansk variant som är gjord på enbart naturliga råvaror. Engångsstrut behövs för att infusera chokladen i/ över glassen. En glassmaskin är bäst att använda, men glassen går också att göra manuellt även om utseendet kan bli annorlunda.

Recept:

  • 6 dl kokosgrädde
  • 90 gr Strösocker eller kokossocker
  • 20 gr potatisstärkelse
  • en nypa salt
  • en handfull finstrimlade färska myntablad och 1 tsk mintarom
  • 80 gr Valrhonas ljusa ”mjölk”choklad Amatika, där mjölken är ersatt med mandelmjöl eller 100 gr Mörk Caraïbe

Börja med att blanda sockret, potatisstärkelsen och saltet i en tjockbottnad kastrull och häll i kokosgrädden, koka försiktigt upp under omrörning så att det blir en tjock kräm. Lägg i finhackade myntablad och mintarom och ställ i kylen att svalna och ”mogna” i 8 – 12 tim.

Strax innan tillverkningen av glassen smältes chokladen i vattenbad och ska svalna något och fyllas i en strut. När glassen börjar bli färdig klipp en fin öppning i struten och spritsa en fin stråle över glassen som är i slutfasen och därmed nästan klar.

Jag kan garantera att smaken på denna glass inte slår det italienska originalet efter smakmässigt. Den senaste ”batchen” frös vi in portionsvis från början så slipper glassen åka ut och in frysen och bli sämre för var gång.

Chokladinfusion
Vegansk Stracciatella

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *