Inspirerad av boken ”Desserter ” av Dessertinspiratören Emma Brink-Rask i Journal Chocolat nr 1-2 2021
Recept ca 7,5 dl volym
- 90 gr strösocker
- 15 gr majsstärkelse
- 1 nypa havssalt
- 1 tsk pepparmintarom
- 300 gr mjölk
- 300 gr vispgrädde
- ev. finhackad färsk mynta
- 100 gr Valrhona Caraïbe choklad
Rör samman socker, stärkelse och salt i en kastrull häll i mjölken, grädden och aromen. Koka försiktigt upp under omrörning till en kräm. Låt stå 6 – tim i kyl eller över natten för att bli kall och svälla. Smält chokladen i vattenbad och låt den svalna något. Häll glassmeten i glassmaskin och starta den. Häll den ljumma chokladen i en strut, klipp en fin öppning och spruta ner i en fin stråle på glassen medan den börjar tjockna i maskinen. Går att göra utan maskin, det blir inte samma resultat, men blir mycket god ändå.