Hoppa till innehåll
Recept beskrivning, 6 portioner
- Skaffa halvsfärform i silicon, finns bl.a.hos Bagaren&Kocken.se
- 1 liter vanilglass som ställs i kylen ca 1 timme för ev smaksättning, (ex myntaarom), och bredbarhet.
- 150 gr Choklad – Valrhonas Manjari.
- 2 dl Apelsinmarmelad gärna med fruktdelar, valfri sort, tunna med 2 msk apelsinjuice och koka ihop till en sås.
- Finhacka 50 gr av chokladen och grovhacka resten.
- Den grovhackade smältes i vattenbad till ca 50C, ta bort från värmen och rör ner den finhackade chokladen. Temperaturen ska nu vara ca 27-30C
- Pensla chokladen i siliconformarna, stryk jämnt och noggrant. Låt stå tills chokladen nästan stelnat.
- Fyll så formarna försiktigt med den smaksatta glassen, strö över ex. hel eller smulad ”fingerkex” och ställ i frysen minst 12 timmar.
- Serveras med såsen som ex. på bilden eller en sås efter egen smak.
- När den tas ur frysen ser den lite dekorativt ”frostig” ut, det går bort efter en stund i rumstemp.