Chokladbomb med smaksatt glass och apelsinsås, en riktigt god och festlig sommmardessert

Recept beskrivning, 6 portioner

  1. Skaffa halvsfärform i silicon, finns bl.a.hos Bagaren&Kocken.se
  2. 1 liter vanilglass som ställs i kylen ca 1 timme för ev smaksättning, (ex myntaarom), och bredbarhet.
  3. 150 gr Choklad – Valrhonas Manjari.
  4. 2 dl Apelsinmarmelad gärna med fruktdelar, valfri sort, tunna med 2 msk apelsinjuice och koka ihop till en sås.
    1. Finhacka 50 gr av chokladen och grovhacka resten.
    2. Den grovhackade smältes i vattenbad till ca 50C, ta bort från värmen och rör ner den finhackade chokladen. Temperaturen ska nu vara ca 27-30C
    3. Pensla chokladen i siliconformarna, stryk jämnt och noggrant. Låt stå tills chokladen nästan stelnat.
    4. Fyll så formarna försiktigt med den smaksatta glassen, strö över ex. hel eller smulad ”fingerkex” och ställ i frysen minst 12 timmar.
  5. Serveras med såsen som ex. på bilden eller en sås efter egen smak.
  6. När den tas ur frysen ser den lite dekorativt ”frostig” ut, det går bort efter en stund i rumstemp.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.